Laserski centar

ERBIUM  YAG

 

ERBIUM  YAG laser ima valnu duljinu od 2940 nm i spada u ablativne laser jer izaziva oštećenje površine kože. Princip djelovanja je da voda unutar kože upija lasersku energiju koja izaziva mehaničko oštećenje ili uništenje tretiranog dijela.

Indikacije

 

Uklanjanje svih vrsta dobroćudnih izraslina:

 

 • bradavice (obične, staračke, virusne)
 • kondilomi
 • aktiničke keratoze
 • fibromi i lojne žlijezde
 • dobroćudni madeži
 • keloidi i hipertrofični ožiljci
Tretman nije bolan jer se koristi uz lokalnu anesteziju, a oporavak traje od  5 do 7 dana nakon formiranja kraste.

FRAKCIJSKI LASER

 

Frakcijski laser smatra se revolucijom u području laserske tehnologije.

Frakcijski laser umjesto jedne zrake ima stotinu zraka unutar laserskog snopa. Na koži ostavlja trag u vidu bijelih točkica koje predstavljaju mikroskopska oštećenja vezivnog tkiva koja se u cijelosti izbacuju nakon nekoliko dana. Novo vezivno tkivo nadomiješta nastala oštećenja i na taj način se uklanjaju ožiljci, bore i pigmentacije.

 

Indikacije za korištenje frakcijskog lasera:

 

 • ožiljci od akni, varičela i keloidi

 • strije

 • smanjenje proširenih pora

 • staračke pigmentacije i melazme, pigmentacije iznad usnica

 • uklananje bora

 • pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka

 • aktiničke keratoze

 • pomlađivanje teksture kože

 

Broj i snaga tretmana ovise o indikaciji. Ukoliko se radi o blažem tretmanu vrijeme oporavka je brže, ali se mora ponavljati više tretmana do konačnog rezultata.

Što je veća snaga i veći broj prelaza laserskim snopom rezultat je bolji, ali i oporavak duži.

Pacijent sam u dogovoru sa liječnikom prilagođava tretman svojim željama i dozvoljenom vremenu. Prilikom tretmana koristi se lokalna anestezija u obliku kreme.

 

Izgled kože nakon tretmana

 

Blagi tretman:

1 do 2 prelaza uz laganu snagu, koža izgleda crvena kao nakon izlaganja suncu, te uz upotrebu termalne vode i njegu hidratantnim kremama oporavak je brz. Već nakon 1 do 2 dana vračate se svakodnevnim aktivnostima. Rezultat su odmah vidljivi u vidu blistavijeg tena.

 

Umjereni tretman:

3 do 5 prelaza uz izraženiju snagu laserskog snopa. Crvenilo nakon tretmana izraženije, potrebno hlađenje oblozima. Nakon 2 dana koža malo potamni, a od 3 do 5 dana nastupi lagano ljuštenje koje pospješujemo oblozima od kamilice uz njegu mastima. Promjene se mogu prekriti make-upom te se možete kretati van kuće.Navedeni tretman se preporuča napraviti pred vikend da bi u novom tjednu zasjali u punom sjaju.

 

Agresivniji tretman:

5 do 8 prelaza uz jaču snagu. Najdulji oporavak ali i najbolji rezultati. Oporavak tjedan dana uz rano crvenilo kože i izraženo ljuštenje tijekom tjedna. Nakon svih tretmana obavezna zaštita od sunca visokim zaštitnim faktorom ( preporuka SPF 50 ).

Tretmani se ovisno o snazi i broju prelaza mogu ponavljati svakih 2 do 6 mjeseci.

NEABLATIVNI FRAKCIJSKI LASER (CLEAR LIFT)

 

 

CLEAR LIFT je nablativni (nema vidljivog ljuštenja kože) laserski tretman koji ne oštećuje površinu kože već radi mikroskopska oštećenja ispod površine. Koristi se valna dužina od 1064 nm koja prodire najdublje u odnosu na druge lasere.

 

Učinak se očituje u spaljivanju manjih kapilara i znatnom smanjivanju lojnih žlijezda što ga čini najboljim tretmanom za akne. Najjači učinak Clear lifta se očituje u pomlađivanju kože zbog velike dubine prodora jer potiče razvoj novog kolagena i izbjeljivanje hiperpigmentacija čime se postiže svježina kože, zdraviji izgled te ujednačen ten.

 

Tretman nije bolan ni neugodan, a crvenilo lica traje 15-ak minuta. Rezultati se vide za 3 do 4 tjedna te s vremenom budu sve bolji. Broj tretmana je individualan i ovisi o stanju kože.

Indikacije CLEAR LIFTA:

 

 • pomlađivanje lica vrata i dekoltea
 • akne i proširene pore
 • pigmentacije i crvenilo lica (rosacea)
 • melasma i hemangiomi

LASER ZA UKLANJANJE DLAKA

 

Pomoću najsuvremenijeg diodnog lasera uspješno i gotovo bezbolno, ali pouzdanije nego bilo kojom drugom metodom ostranujemo dlačice na neželjenim mjestima, kao što su kod žena lice, noge, pazusi te kod muškaraca po leđima, ušima te drugim djelovima tijela.

Terapija laserom traje nekoliko minuta za lice, a do jednog sata za noge. Laser djeluje isključivo na tamne dlačice u aktivnoj fazi rasta, a ne na one u fazi mirovanja, pa postupak treba ponoviti tri do šest puta u određenim vremenskim razmacima. Prije tretmana dlačice ne smiju depilirati ni čupati. Tretman nije bolan jer laser ima ugrađen sistem hlađenja koji smanjuje osjećaj topline na koži.

LASER ZA UKLANJANJE KAPILARA I STARAČKIH MRLJA – REJUVENATION

 

IPL next laser predstavlja zadnju tj. najmoderniju generaciju za uklanjanje proširenih kapilara i pigmentnih mrlja. Dubinski učinak lasera na kožu lica očituje se kroz stvaranje novih kolagenih vlakana koji se očituje svježi i mlađi izgled. Nakon tretmana koža se mora štiti zaštitnim sredstvima od sunca. Broj tretmana ovisi o raširenosti promjena.

LASERSKO LIJEČENJE GLJIVICA NA NOKTIMA

 

Gljivice su najčešća bolest noktiju i smatra se da su prisutne u čak 50 % ljudi srednje i starije životne dobi.
Najčešći uzroci su dermatofiti. Većina infekcija započinje kao gljivična infekcija stopala koja se potom proširi i zahvati nokte.

Najčešći simptomi su zadebljanje i promjena boje nokta.

Dosadašnji način liječenja primjenjivao se putem peroralne terapije (Lamisil tbl, ITRAC 3 caps.i sl.) u kombinaciji sa lokalnom antimikotičnom terapijom (krema, lak za nokte).

Navedena terapija je zbog duljine primjene (3 do 4 mjeseca) rezultirala brojnim nuspojavama (porast jetrenih enzima) pa je pacijenti izbjegavaju ne uspijevajući riješiti problem.

Najnoviji pristup u liječenju gljivica: laser

Terapija laserom provodi se jednom mjesečno kroz 3 uzastopna mjeseca.

Sam tretman je bezbolan, osjeća se samo lagana toplina u predjelu nokta.

Rezultati su vidljivi već nekoliko tjedana nakon prvog tretmana, a u cijelosti nakon 6 do 10 mjeseci dok se čitav nokat “ne zamijeni“ novim.

Jednostavna i učinkovita terapija bez rizika i nuspojava uzimanja lijeka.

 

RADIOFREKVENTNI TRETMAN

 

Radiovalovi djeluju na tkivo putem učinka na molekule vode pri čemu se oslobađa energija u obliku topline s brojnim efektima na tkivo. Tretmani se mogu provoditi tijekom čitave godine bez obzira na boju kože. Sunce nema nikakav utjecaj na tretman radiovalovima. Tretman se vrši pomoću posebnih nastavaka pri čemu nema nikakvih oštećenja na površini kože.Koriste se unipolarni i bipolarni nastavci pri čemu unipolarni nastavak zagrijava kožu do 2 cm ispod površine, a bipol. prodire 5 do 6 cm ispod kože.

Efekti radiovalova:

 

1. Utjecaj na vezivno tkivo i metabolizam stanica

Kontrolirano zagrijavanje tkiva izaziva lokalizirano oštećenje vezivnog tkiva i kolagena pri čemu nastaje novi kolagen uz jačanje postoječeg. Klinički efekt očituje se zatezanjem kože, smanjivanjem bora i oblikovanjem lica. Koža odmah poprimi sjaj, bude glatka i meka uz pojačanu elastičnost i napetost. Metabolizam stanica jača i ubrzava se, te stanice postaju otpornije na vanjske štetne utjecaje.

 

2. Jačanje cirkulacije i limfne drenaže

Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu te pogoduje razgradnji masti.

 

3) LIPOLIZA – razbijanje masnih stanica

Efekt lipolize može se usporediti sa liposukcijom, samo što je rezultat brže vidljiv, te nije potreban nikakav oporavak.

 

4) Uništenje lojnih žlijezda

Radiofrekvencija uspješno uništava lojne žlijezde te smanjuje pore i mašćenje kože.

 

Kako izgleda tretman?

Tretmanom postižemo temperaturu tretirane kože od 39 do 40 C, te je nastojimo što duže održati. Za vrijeme tretmana osijećate toplinu koja se ublažava hladnim gelom. Cilj je postići crvenilo kože koje se povlaći 10 do 15 min nakon tretmana nakon čega nastavljate svakodnevne aktivnosti. Sunce nema utjecaj na tretmane. Tretmani traju 20 do 30 min . Preporuča se napraviti prva dva tretmana u razmaku od mjesec dana, te održavanje jednom godišnje.

 

 

Za što se koristi tretman?

 • Zatezanje kože lica i vrata
 • Smanjivanje podbratka
 • Pomlađivanje dekoltea i podizanje grudi
 • Podizanje kapaka
 • Uklanjanje celulita i strija
 • Smanjivanje mašćenja kože i vidljivih pora

Partneri ordinacije Derma Kosović

Call Now Button021 348 144