Estetska dermatologija

UKLANJANJE BORA PUNJAČIMA (FILERIMA) SA HIJALURONSKOM KISELINOM

 

Vremenom se naše lice mijenja. Broj i dubina bora se povećava, dok se na drugim mjestima gubi volumen. Punjač ili filer sastoji se od gela baziranog na hijaluronskoj kiselini vrlo slično onoj koju posjeduje i naše tijelo.

Sastavni je dio mnogih vrsta tkiva : vezivnog, živčanog i hrskavičnog te kože. Popunjavajući bore i vezujući molekule vode lice poprima svježiji (i mlađi) izgled.

 

 Namijenjen je za sva područja lica, a iniciranjem u kožu se popunjavaju bore i vraća izgubljeni volumen te rehidrira koža zbog vezanja molekula vode. Dodatno, hijaluronska kiselina potiče regeneraciju i stvaranje novog kolagena .

Postupak : Prije tretmana na kožu apliciramo kremu koja sadrži lokalni anestetik tako da je sam postupak gotovo bezbolan. Apliciranje se vrši tijekom čitave godine, s tim da je nekoliko dana preporučljivo izbjegavanje pretjeranoj toplini (sauna, solarij ili direktno sunce).

Osoba se može vratiti svakodnevnom životu odmah nakon tretmana, a eventualne modrice kamuflirati puderom. Rezultat je vidljiv odmah, a potpun nakon 7 dana kad hijaluron veže vodu i traje od 9 do 12 mjeseci.

Koriste se preparati koji su registrirani i koji su godinama na tržištu ( Juvederm, Restylane, Teoxane i sl. ).

TERAPIJA MATIČNIM STANICAMA

 

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama, poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koji imaju trombociti i faktori rasta u vašoj krvi kako bi stimulirali reakciju matičnih stanica. Matične stanice potiču stvaranje novog kolagena te obnavljaju i usporavaju znakove starenja kože.

Za što se koristi PRP metoda:

  • pomlađivanje lica, vrata i dekoltea, poboljšanje izgleda i kvalitete kože
  • smanjivanje i popunjavanje bora, ožiljaka i pora
  • blago do umjereno povećavanje usana
  • jako dobar učinak na rast kose i poboljšanje njene kvalitete kod žena i muškaraca

Kako izgleda tretman:

 

Potrebno je izvaditi malu količinu krvi iz vene koja se u epruveti centrifugira s ciljem da se odvoji tekući dio tzv. plazma bogata matičnim stanicama.

Taj sadržaj se aplicira u kožu mikroinjekcijama (tehnika mezoterapije).

Kožu se prethodno anestezira lokalnim anestetikom, tako da je postupak praktički bezbolan.

Kad se vide rezultati i koliko je tretmana potrebno:

Maksimalan učinak (popunjavanje bora, poboljšavanje tonusa i kvaliteta kože, izrast kose, ovisno o mjestu aplikacije) se očituju nakon 3 do 4 tjedna koliko je potrebno da se stvori novi kolagen.

Ovisno o indikaciji i stanju kože tretman se može ponavljati nakon 6 mjeseci do godinu dana te može trajati i do 18 mjeseci.

UKLANJANJE BORA BOTOXOM

 

Bore se javljaju zbog kontrakcije mišića lica, a s vremenom postaju dublje i trajnije.

Injiciranjem botulinum toxina tip A u malim dozama u određene mišiće lica postiže se njihova selektivna blokada.

Oni se opuštaju, a koža iznad njih postaje mekša i bez bora.

S obzirom na to da okolni mišići ostaju u funkciji, lice zadržava normalnu mimiku i izraz. Za pacijenta je postupak jednostavan i bezbolan. Traje 15 do 20 min, ovisno o broju tretiranih anatomskih regija lica.

Najvažnije od svega je edukacija i iskustvo liječnika jer aplikacija Botoxa zahtijeva dobro poznavanje anatomije te farmakokinetike preparata. Klinički učinak postaje vidljiv nakon 2 do 3 dana. Nažalost, nije trajan i nakon 4 do 6 mjeseci postupno nestaje.

Zanimljivo je da su razmaci nakon ponovnih aplikacija sve duži jer su tretirani mišići atrofirani te sve slabije uzrokuju grčenje i stvaranje bora.

MEZONITI : Neoperativni lifting

 

3-D Lifting mezonitima je neoperativan medicinski tretman kojim se postiže odličan efekt pomlađivanja i zatezanja kože.

 

Pomoću fine, gipke igle u dermis se ubacuju niti od biorazgradivog materijala čime se trenutno postiže efekt lifninga kože, a dugoročno stimulira stvaranje novog kolagena te aktiviraju regenerativni procesi. Mezoniti ostaju u koži 6 do 8 mjeseci, a efekt traje oko 2 godine.

Tretirati se mogu sve zone lica (nazolabijalne bore lica, horizontalne bore čela, jagodice , usnice, vrat).

Tretman se može kombinirati sa svim ostalim neinvazivnim stetskim zahvatima (Botox, hijaluronski fileri, PRP-metoda matičnim stanicama, mezoterapija) i ima sinergistički učinak.

Rezultati su fascinantni, sigurni i bezbolni za pacijenta (anestezija kremom) i mora ih provoditi liječnik educiran za aplikaciju mezonitima.

BOTOX U TERAPIJI POJAČANOG ZNOJENJA

 

Hyperhydrosis, pojam koji označava pojačano znojenje može uzrokovati svakodnevne poteškoće u kvaliteti života.

Može se javiti na samo nekim djelovima tijela, najčešće pazuh, dlanovi, stopala ili čitavom tijelu ( kad je najčešće simptom neke unutarnje bolesti npr. štitnjača, dijabetes , limfomi i sl.)

Procijenjuje se da od lokalizirane hiperhidroze boluje 3% populacije u oba spola.

 

Najčešće se javlja u dobi između 25 i 50 godine starosti.

Pretpostavlja se da su uzroci poremečena funkcija autonomnog živčanog sustava ( pojačani rad simpatičkog sustava ), a također i nasljeđe ima određenu ulogu.

Terapija Botulin toxinom (BOTOX) je jedina učinkovita terapija kojom se liječi pojačano znojenje.

Lijek se primjenjuje korištenjem mikroinjekcija pod samu kožu čime se blokira rad žlijezda znojnica.

Značajno poboljšanje se dogodi kod 95 % pacijenata nakon tjedan dana, a sam efekt Botoxa traje u prosijeku 8 mjeseci.

Metoda je potpuno bezbolna (koristi se lokalni anestetik u obliku kreme) i zbog lokalne primjene bez značajnih nuspojava.

Što je DERMAPEN?

 

Dermapen je medicinski proizvod, mehanička naprava sa mikroiglicama različite dužine od 0,5 do 2,5 mm. Iglice izazivaju ubode te površinsko oštećenje kože što potiče njenu obnovu.

Nakon tretmana koža je crvena, nadražena i dolazi do laganog točkastog krvarenja ali već nakon 15-ak minuta ranice se zatvaraju i počinje postupak cijeljenja.

Sutradan, tretirana osoba se može vratiti uobičajenim aktivnostima, a puni učinak tretmana se očituje za 4 do 6 tjedana.

Iznimni rezultati se postižu kod :

  • pomlađivanja kože uz uklanjanje površinskih nepravilnosti 
  • smanjivanje bora oko očiju i nadusnica 
  • uklanjanje hiperpigmentacija 
  • smanjivanje ožiljaka (akne, opekotine) 

Tretmani su bezbolni jer se prethodno nanosi anestetička krema i mogu se ponavljati više puta do konačnog zadovoljavajućeg rezultata u razmacima od 8 tjedana.

MIKRODERMOABRAZIJA:

 

Primjena klasične mikrodermoabrazije (aluminijskim kristalima) predstavlja dugogodišnju standardnu metodu u terapiji kože sklonu aknama, proširenim porama i površinskim borama.

Blagi mehanički piling odstranjuje nakupljenu masnoču i uklanja površinski sloj stanica kože te na taj način koža postaje čišća, blistavija i nježnija.

Tretmani su potpuno bezbolni, oporavak brz i može se koristiti u razmacima od mjesec dana ili više.

Kod dubljih ožiljaka se nadopunjuje sa laserskim pilingom (frakcijski laser).

Partneri ordinacije Derma Kosović

Call Now Button021 348 144